Telefoon: 0182 631012

Email:      info@tijsterman.com
AUTOBEDRIJF


TIJSTERMAN

Uw 4x4 specialist!

ONZE OPENINGSTIJDEN:

maandag t/m vrijdag
8.30 uur - 17.00 uur
zaterdag 9.00 uur - 13.00 uur


AFSPRAAK MAKEN

ONZE PRODUCTEN

SERVICE

Etappe 8 zware etappe en moeilijk navigeren


09 Januari, 2014


De lus was het sleutelwoord

- Tijdens de briefing van de 8ste etappe, gaf Rene METGE aan om deze etappe maar vooral de juiste lus te nemen.

Sommige deelnemers begrepen deze hint van de sportief directeur van de AFRICA ECO RACE SONANGOL ®, en de anderen die dat niet deden zijn nog steeds in de duinen.

Onderstaand nog enkele woorden van Rene METGE over deze stressvolle zanderige etappe in MauritaniŽ :
'Ik had aangekondigd dat deze etappe erg zwaar zou zijn en ook het belang van de lussen. In praktijk kwam er wel op neer, dat wat ik had bedacht als moeilijk ... vrij eenvoudig was en wat ik dacht dat makkelijk zou zijn, erg moeilijk werd. 
Het grootste probleem kwam na CP 3. 

De deelnemers moesten een 11į lus nemen maar in plaats daarvan gingen ze meteen een zeer moeilijk duin gebied in. 

Sommige merkten na 5km pas hun fout. Ik heb toen besloten om in de helikopter te stappen om ze zelf de weg te wijzen. Sommige slaagde er weer in om op het juiste spoor te komen, anderen beschadigde hun koppeling en bleven vast zitten.

Om 20:00 lokale tijd, waren 14 auto's /vrachtwagens en 4 motoren nog niet binnen in het bivak, waar ook de finish was.

Auto: 4e plek voor SABATIER

Een deelnemer die wel gebruik maakten van de situatie , om tevens ook de kans te krijgen op een goeie klassering, hoewel hij ook vast kwam te zitten in het zand, was Jean Antoine SABATIER en won zo zijn 4de etappe in de SONANGOL AFRICA ECO RACE ® .

De Fransman won deze etappe op 1'42 voor Stephane HENRARD die niet echt blij aan de finish van de etappe stond; 
'Tijdens het grootste deel van de dag reden we achter Jean Louis SCHLESSER en we kwamen heel dicht bij hem. We hadden geen navigatie of mechanische problemen. Toen Jean Louis bleef steken zijn we hem gepasseerd en daarna heb ik geprobeerd om de brandstof te besparen om maar niet hetzelfde probleem te krijgen als gisteren betreffende de brandstof. Ik dacht zelfs dat we vooraan reden. Dit was een strategie fout en ik zag dat in toen ik SABATIER zag aankomen, die 7 minuten achter ons was gestart. Ik ben teleurgesteld maar ga nog steeds mijn uiterste best doen om een ​​etappe te winnen voor het einde van de rally'.

De 3e plaats van de dag was voor Jackie LOOMANS , die wederom een deelnemer had geholpen (Yves FROMONT). Hij eindigt deze dag in zijn Toyota Hilux op ongeveer 10 minuten voor Jean Louis SCHLESSER, die wat tijd verloren had in het zand, maar dat niet alleen, het grote deel van het probleem kwam van de SONANGOL BUGGY zelf, een van zijn hydraulische cilinder was geblokkeerd in lage stand. 

Het grote verlies van de dag begon met Balazs SZALAY, die moest opgeven vanwege een motor probleem. Michel TURON BARRERE was het tweede slachtoffer in deze lijst als gevolg van een hydraulische cilinder probleem. Gilles FLORIN maakte ook de fout in de duinen en brak zijn koppeling en zo ook Kanat SHAGIROV uit Kazachstan.

In het algemeen klassement, zijn Jean Louis SCHLESSER en Thierry Magnaldi na etappe 8 nog steeds de leiders in het algemeen klassement met 1h10'02 voor LOOMANS Toyota en 2h42'53 voor HENRARD en BARBIER.

Vrachtwagens : Mooie prestatie van KOVACS

Na de problemen van gisteren in het zand, startte Niklos KOVACS uit Hongarije als 4e in de categorie vrachtwagen. Zelfs met een lagere top snelheid van zijn SCANIA ( 120km/h terwijl de andere 150km/h haalden) was de navigatie kunsten van Peter Czegledi zo goed, dat KOVACS vandaag als 3e over de finish kwam en nu slechts 15'45 achter SABATIER algemeen staat. Ik kwam 20 minuten voor op Tomas TOMECEK 's TATRA en nam spronkelede 59'59 terug van JACINTO en haar MAN truck. 

Motoren: THEURETZBACHER houdt van het zand

Een ding is zeker, de SONANGOL AFRICA ECO RACE onthult steeds meer talenten zoals de0 Oostenrijkse winnaar Robert THEURETZBACHER, maar ook Gwen Backx 2 op 7'17 en Joris VAN DYCK , 3 op 12'57, uit BelgiŽ . Achter dit trio, reed Harite Gabari die gewond raakte tijdens e 3e etappe en als 4de finiste op 14'14 voor Michael PISANO op 20'25 . Dominique ROBIN haalde 13 minuten terug van zijn Corsicaanse rivaal en Nobert DUBOIS verliest alle kansen om op het podium door vandaag 2h18'08 achter de eerste motoren te finishen. In het algemeen klassement blijft PISANO op de eerste plek staan, gevolgd op 42'27 door ROBIN en 1h11'50 op Joris VAN DYCK .
Vandaag dus de 9de etappe van de Africe Eco Race van 309km waarvan 289km tussen Akjoujt en Toueila en tevens de laatste etappe in het Mauritaanse zand. We verwachten wel weer een aantal verrassingen!

Vanavond te zien via Eurosport om 00.30m!
Copyright (c)2009-2018 Tijsterman.com | 
Studio182